logo

Informatiebrief seizoen 2022-2023

                                                                                                    

‘.

               Informatiebrief seizoen 2022-2023

  Heerenveen, 25 juli 2022

Beste Danser, Ouders/Verzorgers,                                                                                                    

De zomervakantie is al een week geleden gestart en zoals jullie gewend zijn, ontvangen jullie hierbij de informatie brief met hierin o.a. het nieuwe lesrooster van het  komende dansseizoen 2022-2023.

We gaan er samen een mooi dansseizoen van maken, maar voor we van start gaan hieronder nog een aantal belangrijke zaken.

Een jaarlidmaatschap of een maandabonnement    
Wil je komend seizoen ook weer dansen onder een voordeliger jaarlidmaatschap? Stuur ons dan
vóór 28 augustus een mail: info@faya-dance.nl   Je ontvangt van ons dan een bevestiging via de mail terug.  Indien wij niets van je horen, wordt jouw lidmaatschap, volgens de wettelijke richtlijnen, automatisch omgezet in een maandelijks op te zeggen maandlidmaatschap, dit gebeurt per 1 september.  Eigenlijk hoort dit per 1 augustus te gebeuren maar we willen iedereen rustig de tijd geven om het juiste besluit te nemen.

Ps:  Je kunt altijd nog later in het seizoen overstappen van een duurder maand- naar een voordeliger jaarlidmaatschap, dit moet je dan doorgeven via de mail.  Meer informatie over de tarieven:
www.faya-dance.nl/tarieven/


Nieuwe Tarieven

 Door de inflatie hebben we moeten besluiten om de tarieven voor de lessen van 2 en meer per week ( onbeperkt ) te verhogen. Het is nog steeds zo dat je voor een voordelig gereduceerd tarief meer lessen per week kunt blijven volgen.

Maar om gediplomeerde dansdocenten aan ons te kunnen binden moeten wij de tarieven verhogen. Door Corona hadden de leden die al lid waren voor 23 augustus 2021  geen tariefsverhoging gehad ivm alle corona toestanden. Dit seizoen hanteren we voor alle leden dezelfde tarieven.

                                       

Docententeam 2022-2023

Chaylah
Is een oud leerlinge van Faya en heeft succesvol de HBO dansopleiding van Lucia Marthas in Groningen afgerond.  Chaylah heeft besloten om zich dit komende seizoen meer te gaan richten op haar werkzaamheden als uitvoerend danser. Ze kan dit helaas niet meer combineren met haar werkzaamheden als vaste dansdocente bij Faya. Wel zal Chaylah een van de gastdocenten zijn die in het komende  seizoen lessen zullen verzorgen bij Faya. We nemen dus niet helemaal afscheid van Chaylah. We willen Chaylah hierbij heel erg bedanken voor haar passie en inzet en wensen haar veel succes en veel plezier toe bij haar nieuwe werkzaamheden.

Loraine:
Loraine is geboren in Paramaribo in Suriname en woont sinds haar 5e in Heerenveen. Na haar HBO opleiding aan de  Rotterdamse Dansacademie  met de hoofdstijlen Modern en Jazz heeft zij verschillende cursussen op het gebied van zang en dans gevolgd:  De DingJan & Zumbini peuteropleiding, ZUMBA opleiding, Workshop en Masterclasses in de Hiphop Afrodance en Dancehall stijlen. De vooropleiding zang aan het Conservatorium in Rotterdam. 
Loraine was Understudy van de vrouwelijke hoofdrol Mimi in de Musical ‘Rent’ van Joop van den Ende. In de  Jeans theaterproductie heeft zij gezongen en gedanst. In 2006 heeft zij Dance Centre Faya! opgericht.
Loraine verzorgt dit seizoen lessen op de dinsdag en woensdag en de Dance2 School Workshops. 

Sander  
Is een oud leerling van Faya en heeft succesvol de HBO Lucia Marthas Dansacademie in Groningen afgerond. Sander is een getalenteerde en veelzijdige danser en docent die  elke stijl leuk vind om te doen maar daarnaast ook elke stijl goed en gepassioneerd kan uitvoeren. Daarnaast is Sander werkzaam als uitvoerend danser/acteur en choreograaf bij attractiepark Toverland. Sander is verhuisd naar het zuiden van Nederland maar blijft zijn lessen verzorgen bij Faya. Sander zal dit seizoen op de maandag zijn lessen geven.

Melany Dit seizoen zal Melany starten als nieuwe vaste dansdocente bij Faya. Zij zal de danslessen op de vrijdag gaan verzorgen. Melany is succesvol afgestudeerd aan de MBO Dansacademie in Zwolle. Zij geeft al een aantal jaren Klassieke en Modern Jazz danslessen en zal dit bij Faya ook gaan doen. Op de academie heeft zij de stijlen klassiek ballet, spitzen, hiphop, tap, Broadway, modern en jazz gevolgd. Daarnaast heeft zij bij een showballet gedanst op hoog niveau en met dit team heeft zij ook deelgenomen aan danswedstrijden EK’s en NK’s. Supermooi dat Melany haar passie voor dans gaat doorgeven aan de dansers van Faya.

Gastdocenten 2022-2023
Dit seizoen zullen wij gastdocenten uitnodigen om lessen te geven aan de dansers van Faya. Het gaat om dansdocenten/choreografen die graag hun skills willen delen en doorgeven door het verzorgen van gastlessen. Wil jij meedoen aan deze gastlessen dan kun je je via de mail aanmelden. Binnenkort ontvang je de agenda met de gastlessen zodat je je op tijd kunt aanmelden.

Modern Jazz Adults donderdag groep
Helaas is de vaste docente die deze dansgroep dit seizoen gaat lesgeven nog niet beschikbaar om meteen bij de start van het seizoen les te geven. De groep zal daarom les krijgen van een gastdocent.

Alle  Urban Hiphop lesgroepen  doen weer  mee aan wedstrijden
Dit komende seizoen gaan alle Urban Hiphop groepen deelnemen aan danswedstrijden. Wil je meedoen aan danswedstrijden dan is het  verstandig om je meteen bij de start van het dansseizoen aan te sluiten bij een Urban Hiphop lesgroep. Er word namelijk meteen aan het begin van het seizoen gewerkt aan de wedstrijddansen. Meedoen aan de wedstrijden is niet verplicht. Zit je in een Urban Hiphop lesgroep dan kun je aan de docent doorgeven dat je liever niet meedoet aan de danswedstrijden maar wel graag meetraint. Dan houdt de docent hier rekening mee bij het maken van de formaties. Meer informatie over de data van de danswedstrijden ontvang je binnenkort in je dansles.

Projectgroepen zullen optredens verzorgen Projectgroepen zijn lesgroepen die extra gaan trainen zodra er een aanvraag binnenkomt voor een optreden. Afgelopen seizoen heeft bijvoorbeeld  een aantal dansers uit de AfroDancehall  Adults lesgroep een optreden verzorgt tijden de pauze van SC Heerenveen op 1 mei. Zij repeteerden na hun dansles 4 weken voor dit optreden. Voor deze projectgroepen hoef je geen auditie te doen.

Verplaatsen lesdagen Musicalklas, Streetdance, Klassiek Ballet en Hiphop 7+ van de donderdag

De Musical groep zal dit seizoen geen les meer volgen op de vrijdag maar op de dinsdag van 16.00-17.00. Loraine zal de groep gaan lesgeven. Loraine is naast dansdocente ook zangeres en heeft in musicals gezongen en gedanst en zal de musical groep overnemen van Chaylah. De groep zal gaan werken aan een musical die in december uitgevoerd zal worden. De Streetdance groep van de vrijdagmiddag  zal in het nieuwe seizoen les volgen op de maandag van 17.00-18.00 bij Sander. De Hiphop7+  groep van de donderdag 17.00-18.00 zal dit komende seizoen les volgen op de dinsdag van 17.00-18.00 bij Loraine. De adult dansers van de Klassiek Ballet donderdag lesgroep stromen in bij de Ballet Barre les op de maandag van 20.00-21.00 bij Sander. De klassieke dansers van 15 jaar en jonger stromen in bij de Klassieke Ballet lesgroep op de vrijdag van 18.00-19.00 bij Melany.

Auditie voor de nieuwe musical “Faya en Noah”
In december zullen wij een eigen geschreven musical gaan uitvoeren. Voor deze musical hebben wij dansers en zangers nodig in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar. Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze musical? Stuur ons dan een mail:
 info@faya-dance.nl Dan ontvang je hierna via de mail meer informatie over de auditie en de repetitiedagen en tijden.

Video’s en Foto’s eindvoorstellingen

Wat een mooie afsluiting van het seizoen 2021-2022 met hele mooie dansen en prestaties van alle dansers. Je kunt de foto’s en video’s van de eindvoorstellingen: “All We Need is Love” , “Connection” en “Vrij” bekijken via de links op onze website www.faya-dance.nl.

Peuterdans & Ouderdansles
Na de herfstvakantie zullen we weer starten met peuterdanslessen in  de leeftijd van 2-3 jaar. Deze lessen worden gegeven in een reeks van 5 lessen achter elkaar. Hierna start er weer een nieuwe reeks van lessen. De lessen zijn op maandag  van  9.30.-10.15  uur. Aanmelden en meer informatie via: info@faya-dance.nl

Nieuwe les!  Ballet Barre
Dit is een les waarbij de elementen van ballet, yoga, pilates en krachtraining zijn samengevoegd. Verwacht een intensieve les met plezier in bewegen op muziek. De les bestaat uit een warming up bestaand uit pilates en yoga oefeningen. Daarna wordt er aan de barre gewerkt met oefeningen die gebaseerd zijn op balletoefeningen. Dit wordt eenvoudig uitgelegd zodat iedereen mee kan doen. Hierna volgt een cooling down waarin er diepe stretches worden uitgevoerd. De les is op de maandag van 20.00-21.00 uur. Meld je aan voor een proefles info@faya-dance.nl

Whats App groep

Als je danslessen volgt bij Faya heeft je lesgroep een eigen whatsapp groep. Hierin wordt actuele informatie gedeeld over de lessen, hier kun je ook je ziekmelding of afwezigheid doorgeven. Er worden foto’s en filmpjes gedeeld zodat je thuis kunt blijven werken aan bepaalde danschoreografieën of -oefeningen. Via deze appgroep kun je geen administratieve wijzigingen doorgeven. Dit moet je altijd doen via info@faya-dance.nl

Stichting Leergeld Heb je een lidmaatschap via Stichting Leergeld, of via het Jeugd Cultuur Fonds? Dan moet je niet vergeten om voor dit komende seizoen je lidmaatschap weer aan te vragen. Dit doe je door bij de desbetreffende organisatie door te geven dat je verder wilt blijven dansen bij Faya! De organisatie stuurt ons dan weer een bevestiging. Zonder deze bevestiging wordt je lidmaatschap per 1 september stopgezet. Dans je via St. Leergeld of het Jeugd Cultuur Fonds en wil je  een 2e dansles erbij volgen dan is dit mogelijk via het FDF (Faya Dans Fonds) deze 2e les kun je aanvragen via info@faya-dance.nl

Voorlopige Dansagenda Er staan alweer een paar leuke activiteiten gepland in de dansagenda. De volledige dans agenda ontvang je in de loop van het seizoen middels een brief in je les. Op de website is deze binnenkort ook na te lezen.                            
                                                                                                                

Vrienden en vriendinnenweek
Tijdens de jaarlijkse FAYA! vrienden en vriendinnenweek van
5 september t/m 9  september mag je een vriend of vriendin meenemen naar je dansles(sen).

Op de hoogte blijven
Via www.faya-dance.nlonze website,  https://www.facebook.com/dancecentrefaya/
FAYA Facebookpagina, https://www.youtube.com/user/fayadance?app=desktop Faya Youtubekanaal  en https://www.instagram.com/dancecentrefaya/?hl=nl Faya Instagram pagina.                  Op al deze social media kanalen kun je informatie terugvinden over: vakantiedagen, roosterwijzigingen, tarieven, activiteiten die wij ondernemen, tijden van optredens, wedstrijden, dansworkshop dagen, geplande evenementen, dansvoorstellingen, foto’s, filmpjes enz. enz. Meld je aan, like ons en blijf zo ook op de hoogte!

Dit zijn de lessen die je dit seizoen kunt volgen
Streetdance, Femme Heels, Commercial, Afrodance Dancehall, Urban Hiphop, Klassiek Ballet, Modern Jazz, Musical, Peuterdans en de nieuwe les BALLET BARRE.  Op  www.faya-dance.nl kun je in het menu dansstijlen nalezen wat de inhoud van al deze lessen is en je kunt je hier ook aanmelden voor gratis proeflessen bij danslessen waar je nog geen lessen bij volgt.

Gratis Proeflessen volgen

Wil je kennismaken met de hierboven  genoemde lessen? Kom dan gratis  proeflessen volgen!  Dit kan vanaf maandag
29 augustus t/m vrijdag 9 september. Wil je na deze proeflessen periode wisselen van dansles of extra danslessen erbij gaan volgen? Geef dit dan door via de mail:
info@faya-dance.nl

Het nieuwe lesrooster seizoen 2022-2023                                                                                      
Het nieuwe lesrooster is bijgevoegd. Mocht je nog vragen hebben over je les of lessen? Of wil je een wijziging doorgeven dan kun je ons altijd een mail sturen: 
info@faya-dance.nl

De danslessen starten weer vanaf maandag 29 augustus

We wensen jullie hierbij een fijne voortzetting  van je zomervakantie toe en we zien jullie snel weer.

Met vriendelijke dansgroeten,

Team Faya!
Loraine Kammeron-Monhemius

l